(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada umumturkiy dostonchilik an’anasida o‘ziga xos o‘rin tutuvchi “alp qizlar” timsolining qadimiy ildizlari, badiiy o‘xshashliklari va dostonlar syujetidagi o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘zbek, qoraqalpoq, qirg‘iz, qozoq va o‘g‘uz xalq qahramonlik eposlari misolida ayol qahramonlarning mardlik va oqilalik fazilatlari qiyosiy o‘rganilgan. Shuningdek, oliy ta’lim jarayonida talabalarning milliy qadriyatlar haqidagi bilimini boyitishda mazkur obrazlarni o‘qitishning samarali metodik yo‘llari va tahliliy imkoniyatlari ilmiy asoslab berilgan.