(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Oltinsoy tumani hududidagi toponimlarning struktur va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Toponimlarning yasalish modellari,leksik qatlamlari va ularning tarixiy va madaniy tomondan qanday ahamiyatga ega ekanligi ilmiy asoslab, yoritib beriladi. Shuningdek, tahlil natijasida hudud toponimlarining asosiy qismi ot+ot, sifat+ot, va bir so‘zli toponimlardan tashkil topgani aniqlangan.