(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi muhabbat hamda nafrat konseptiga oid maqollarning milliy-madaniy talqini qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida xalq og‘zaki ijodi namunalarida aks etgan emotsional, axloqiy va ijtimoiy qadriyatlarning til vositasida ifodalanish xususiyatlari yoritiladi. Muhabbat va nafrat konseptlari inson tafakkuri, mentaliteti hamda madaniy dunyoqarashining muhim tarkibiy qismi sifatida baholanadi. Ingliz va o‘zbek maqollarida ushbu konseptlarning obrazli ifodasi, metaforik tasviri, baholovchi semantikasi hamda pragmatik vazifalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida har ikki xalqning milliy tafakkuri, qadriyatlar tizimi va hissiy munosabatlari maqollar orqali o‘ziga xos tarzda namoyon bo‘lishi aniqlangan.