(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekiston Qahramoni va xalq shoiri Abdulla Oripov ijodida mifologemalarning qo‘llanilishi va ularning badiiy, falsafiy funksiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotning markazida “Jannatga yo‘l” dostonidagi esxatologik obrazlar (Qiyomat, Shayton, Jannat, Do‘zax va h.k.) turadi. Maqolada qiyosiy-tarixiy, germenevtik va kontent-tahlil metodlaridan foydalanilgan holda, an’anaviy mifologik syujetlarning zamonaviy she’riy matndagi transformatsiyasi ochib berilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, shoir mifologik obrazlarni shunchaki tasvir vositasi emas, balki inson ruhiyatidagi ziddiyatlarni va ijtimoiy-axloqiy muammolarni ifodalashning muhim va ta’sirchan vositasi sifatida qo‘llagan.