(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada jadid ayollarning gender tenglik g‘oyalarini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda jadidchilik harakati doirasida ayollarning ta’lim olishi, ijtimoiy faolligi va ma’rifatparvarlik faoliyati yoritilib, ularning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, Germaniyada tahsil olgan jadid ayollar faoliyati misolida gender tenglik g‘oyalarining amaliy ifodasi tahlil qilingan.