(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Sulaymon Chalabiyning hayoti va ijodiga oid muhim ma’lumotlar yoritilgan. Xususan, uning mashhur “Vasilatu-n-najot” asarining yaratilish sabablari, yozilishiga turtki bo‘lgan ijtimoiy-diniy omillar tahlil qilingan. Shuningdek, asarning tarkibiy tuzilishi, mavzuviy bo‘linishi hamda g‘oyaviy-badiiy xususiyatlari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijasida asarning turkiy mavlud adabiyotidagi o‘rni va ahamiyati ochib berilgan.