(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada amerikalik yozuvchi Jon Steynbekning ijodida ijtimoiy realizm va uning tarixiy konteksti tahlil qilinadi. Steynbekning asarlari, asosan, 1930-yillarda Amerika Qo‘shma Shtatlaridagi ijtimoiy va iqtisodiy muammolarni aks ettiradi. Uning “G‘azabning uzumlari” va “Qishloqning qizil yo‘li” kabi asarlari orqali yozuvchi ijtimoiy adolat, sinf kurashi va insoniyatning qiyinchiliklariga e’tibor qaratadi. Maqola, shuningdek, Steynbekning ijodiga ta’sir ko‘rsatgan tarixiy voqealarni, masalan, katta depressiya va Dustbowl fenomenini ham o‘z ichiga oladi. Jon Steynbekning asarlari orqali o‘z zamonasining ijtimoiy muammolariga qanday yondashganini tushunishga harakat qilinadi.