(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Chet tilida ravon so‘zlasha olish har bir o‘quvchining asosiy maqsadlaridan biri bo‘lib, unga erishish faqat til tuzilishi haqida bilimlarga ega bo‘lishni emas, balki to‘plangan lisoniy belgilarni turli kontekstda samarali va o‘rinli qo‘llashni taqozo qiladi. Aynan tilni real hayotda qo‘llash uchun pragmatik qobilyatni rivojlantirishga ehtiyoj paydo bo‘ladi. Pragmatik qobilyatning tarkibiy qismlarini tatbiq qilish orqali esa chet tili ta’lim mazmunini boyitishga erishish mumkin.