(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Xoqoniy Shirvoniy ijodiy merosi, xususan, uning g‘azal, ruboiy, qasidalari tahlilga tortildi. Tadqiqot davomida shoir g‘azallarining til jihatdan sodda va ravonligi, tasavvufiy mazmunning chuqurligi, ramziy obrazlardan foydalanishdagi o‘ziga xoslik yoritilgan. Shuningdek, devon tarkibidagi janrlar xilma-xilligi, ularning hajm va mazmun jihatdan boyligi ilmiy asoslangan. Shoir ijodida ilohiy ishq, axloqiy poklik, sabr-toqat, kamtarlik kabi umuminsoniy g‘oyalar yetakchi o‘rin egallashi aniqlangan.