(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola yapon tili muloqot tizimidagi o‘ziga xos fenomen – noaniq ifodalar (あいまい – aimai) va ularning kommunikativ vazifalarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida yapon nutqiy odobida fikrni yumshatish, to‘g‘ridan-to‘g‘ri rad javobidan qochish va ijtimoiy garmoniyani saqlashda qo‘llaniladigan lisoniy vositalar ko‘rib chiqiladi. Maqolada yapon tilidagi noaniqlik shunchaki tushunarsizlik emas, balki yuqori darajadagi madaniy va pragmatik strategiya ekanligi ilmiy asoslab berilgan.