(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida vaqtni ifodalovchi frazeologik birliklarning semantik, struktur va lingvomadaniy xususiyatlari chog‘ishtirma tahlil qilinadi. Tadqiqotda vaqt kategoriyasining frazeologik darajadagi ifodalanish mexanizmlari, metaforik modellari hamda ularning milliy tafakkur bilan bog‘liqligi yoritiladi. Tahlil natijalari har ikkala tilda vaqtni ifodalovchi birliklarning umumiy semantik asosga ega ekanini, ammo ularning obrazliligi va qo‘llanish doirasida sezilarli farqlar mavjudligini ko‘rsatadi.