(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada tasviriy ifodaning tasavvurda obrazli paydo bo‘lishi, ularning xotirada qayta ishlanishi, idrok etilishi va shakllanishi hamda ma’lumotlar to‘planishi jarayonlari haqida so‘z boradi. O‘zbek tilida tasviriy ifodaning kognitiv yondashuv asosida shakllanishi va uning subyekt bilimlariga tayanish jihatlari yoritilgan.