(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada rasmiy matnlarda termin va terminologiya tushunchalariga izoh berish bilan birga misollar ham keltiriladi. Shuningdek, terminologik tizimlar, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va tilshunoslikdagi o‘rni tahlil qilinadi. Terminlarning bir ma’noliligi, emotsionallikdan xoli bo‘lishi va barqarorligi umumadabiy tildan farqli jihatlar sifatida yoritilgan. Shuningdek, maqolada terminologizatsiya va determinologizatsiya jarayonlari, umumiy va maxsus leksika o‘rtasidagi o‘zaro aloqadorlik ochib berilgan. Muallif terminologiyani o‘rganish bo‘yicha S. Grinev va V. Tatarinovning nazariy yondashuvlarini qiyosiy tahlil qilib, terminologik tadqiqotlarning metodologik, funksional va amaliy jihatlarini belgilab beradi.