(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maktabgacha yoshdagi bolalarni boshlang‘ich ta’limga tayyorlashda ota-onalar bilan samarali hamkorlik o‘ta muhimdir. Ushbu maqolada ota-onalar va maktab o‘rtasidagi o‘zaro aloqaning ahamiyati, hamkorlik shakllari va ularni tashkil etishning innovatsion usullari tahlil qilinadi. Bolaning maktabga psixologik, ijtimoiy va bilim jihatdan tayyor bo‘lishi uchun oilaviy muhit, tarbiya uslubi hamda pedagogik yondashuvlarning o‘zaro uyg‘unligi zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqotda ota-onalarni pedagogik jarayonga jalb qilishning samarali yo‘llari, muammoli vaziyatlar va ularni bartaraf etish mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ilg‘or xorijiy tajriba asosida birgalikda tashkil etiladigan dastur va tadbirlarning bosqichlari yoritiladi. Maqola boshlang‘ich ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.