(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada sport nazariyasining ilmiy va pedagogik asoslari hamda ularning jismoniy tarbiya tizimidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sport mashg‘ulotlarini tashkil etishda fiziologik, biomekanik, psixologik va pedagogik yondashuvlarning ahamiyati o‘rganildi. Natijalar sport mashg‘ulotlarini ilmiy asosda rejalashtirish sportchilar tayyorgarligi samaradorligini oshirishini ko‘rsatdi.