(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada tanqidiy fikrlashga qaratilgan Case Study usulining abituriyentlarning og’zaki nutqini yaxshilashdagi roli ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda 20 nafar abituriyent ishtirok etdi, ularga 5 xil muammoli vaziyatlar tasvirlangan kartalardan foydalangan holda guruhlarda ishlash topshirildi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, analitik yondashuv talabalarning argumentlarni taqdim etish qobiliyatini yaxshilaydi, nutq ravonligini oshiradi va akademik so’z boyligini boyitadi. Maqolada zamonaviy ilmiy manbalarga asoslanib, til o’rganishda tanqidiy fikrlashning ahamiyati tahlil qilinadi.