(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy tibbiyot amaliyotida bioetika tamoyillari va axloqiy qadriyatlarning o‘zaro integratsiyasi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida bioetikaning asosiy prinsiplari avtonomiya, zarar yetkazmaslik, foyda keltirish va adolat hamda ularning tibbiy faoliyatdagi ahamiyati yoritilgan. Milliy ma’naviy qadriyatlarning shifokor-bemor munosabatlari, tibbiy qaror qabul qilish jarayoni va umumiy tibbiy amaliyotdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Maqolada bioetika va axloqiy qadriyatlarning uyg‘unligi tibbiy xizmat sifatini oshirish, bemor huquqlarini himoya qilish va tibbiyotda insonparvarlik tamoyillarini mustahkamlashga xizmat qilishi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ushbu integratsiya zamonaviy tibbiyotning muhim tarkibiy qismi ekanligini ko‘rsatadi.