(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada muloqot kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Muloqot kompetensiyasi shaxsning samarali kommunikativ faoliyatni amalga oshirish qobiliyati sifatida talqin etilib, uning tarkibiy komponentlari — lingvistik, sotsiokulturniy, diskursiv va strategik jihatlar yoritiladi. Maqolada pedagogik jarayonda muloqot kompetensiyasini shakllantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, jumladan, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, interaktiv metodlar, kommunikativ vazifalar tizimi va raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot tizimli, kompetensiyaviy va faoliyatga yo‘naltirilgan yondashuvlar asosida olib borildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, samarali tashkil etilgan pedagogik shart-sharoitlar o‘quvchilarning muloqot kompetensiyasini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi.