(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada tilning emotiv funksiyasi psixolingvistik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson nutqida hissiy ifodaning shakllanishi, uning kognitiv va psixologik mexanizmlari hamda kommunikativ jarayondagi o‘rni yoritiladi. Emotsional birliklarning til tizimidagi aks etishi, ularning semantik va pragmatik xususiyatlari, shuningdek, nutq subyekti tomonidan hissiy ma’no uzatishda qo‘llaniladigan lingvistik vositalar o‘rganiladi. Maqolada shuningdek, til va tafakkur o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik asosida emotsiyalarni ifodalashning individual va ijtimoiy omillari tahlil qilinadi. Psixolingvistik yondashuv orqali tilning emotiv funksiyasi inson ongidagi ichki holatlarni tashqi nutq orqali ifodalashning muhim vositasi sifatida talqin etiladi.