(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada nutqning ifodalilik kommunikativ sifati va bu sifatni sahkllantiruvchi lingvistik birliklar (iboralar, o‘xshatishlar, ma’no ko‘chish turlari,ritorik so‘roq gap, alleteratsiya) ning nutqda qo‘llanishi hamda ahamiyati to‘g‘risida so‘z boradi. Shuningdek, yuqoridagi birliklarning nutqqa qay darajada ta’sir o‘tkazishi misollar yordamida ochiqlanadi.