(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada autizm spektr buzilishiga ega bolalarda sensor integratsiya metodlarining samaradorligi va ularni korreksion ish jarayonida qo‘llash masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida sensor tizimlarning rivojlanishi, ularning o‘quv faoliyati va xulq-atvorga ta’siri tahlil qilindi. Ta’limiy eksperiment natijalari sensor integratsiya mashg‘ulotlari bolalarning sezgi tizimlarini, umumiy va kichik motorikasini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatdi. Shuningdek, bolalarning diqqatini jamlash, o‘zini anglash, muloqot qilish va ijtimoiy moslashuv ko‘nikmalari yaxshilanganligi aniqlandi. Maqolada ota-onalar va mutaxassislar uchun amaliy tavsiyalar ham berilgan.