(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va turkman tillarida uchraydigan antroponim komponentli frazeologik birliklarning shakllanish manbalari, semantik xususiyatlari va lingvokulturologik ahamiyati tahlil qilinadi. Frazeologizmlar tarkibidagi shaxs ismlarining milliy mentalitetni aks ettirishdagi roli, ularning o‘xshash va farqli jihatlari qiyosiy yondashuv orqali yoritiladi.