(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola yozuvchining idiostilining namoyoni sifatida, muallif shaxsiyatining erkin ifodasi sifatida pretsedent nomlar tahliliga bag‘ishlangan. Pretsedent nom yoki vaziyat asosida metaforaning yuzaga kelish imkoniyatlarini tadqiq etar ekanmiz, biz S. Moemning ijodiy metaforik tafakkuri xususiyatlari va uning intellektual salohiyatiga murojaat qilamiz. Shu bilan birga, madaniyatga oid pretsedent nomlarga turli vaziyatlarda muntazam murojaat qilinishi romandagi qahramonlarning o‘ziga xos bevosita xarakteristikasi sifatida namoyon bo‘ladi.