(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ingliz tilini tezkor o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalasi O‘zbekiston ta’lim tizimi sharoitida tahlil qilinadi. Tadqiqot ingliz tilini erta yoshdan o‘qitishning nazariy-metodologik asoslariga tayangan holda, zamonaviy pedagogik yondashuvlar, o‘qituvchilarning metodik tayyorgarligi hamda o‘quv-metodik ta’minotning o‘quvchilarning til kompetensiyasiga ta’sirini aniqlashga qaratilgan. Aralash tadqiqot usullari asosida olingan natijalar kommunikativ, harakatga va vazifaga asoslangan metodlarning integratsiyalashgan qo‘llanilishi tezkor o‘rganish samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi. Maqolada aniqlangan muammolar asosida boshlang‘ich sinflarda ingliz tilini o‘qitish sifatini yaxshilashga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.