(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu ishda oliy matematika kursida’’analitik geometriya‘‘ modulini didaktik tamoyillar (tizimlilik, ko‘rgazmalilik, ilmiylik va amaliy bog‘liqlilik) asosida o‘qitish metodikasi yotitilgan. Maqolada mavzularni o‘zlashtirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, vizuallashtirish vositalari va muammoli ta`lim metodlaridan foydalanish orqali talabalarning fazoviy tasavvurini hamda mantiqiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish masalalari tahlil etilgan. Taklif etilgan metodik yondashuvlar mavzuni tushunish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.