(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilida raqamli kommunikatsiya diskursining lingvistik va pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Raqamli muhitda shakllanadigan nutq turining o‘ziga xos jihatlari, xususan, qisqartmalar, emotikonlar, internet slengi, multimodallik va interaktivlik kabi omillar yoritiladi. Shuningdek, onlayn muloqotda nutqning tezkorligi, qisqalik va ekspressivlik kabi belgilarining ustunligi asoslab beriladi. Maqolada ijtimoiy tarmoqlar, messenjerlar va forumlarda qo‘llaniladigan ingliz tilining diskursiv xususiyatlari misollar asosida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari raqamli kommunikatsiya diskursi an’anaviy yozma va og‘zaki nutqdan farqli ravishda o‘ziga xos til birliklari va kommunikativ strategiyalarni shakllantirishini ko‘rsatadi.