(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada o‘zbek adabiy tilining XIX asr oxiri XX boshlaridagi holati tavsiflangan. Davr adabiy tilining asosiy lisoniy xususiyatlari yuzasidan olib borilgan tadqiqotlarga munosabat bildirilgan. Adabiy tilning ijtimoiy tarmoq va ko‘rinishlari haqidagi qarashlar ilmiy umumlashtirilgan.