(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Kim Stenli Robinsonning “The Ministry for the Future” romani kognitiv adabiyotshunoslik nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Tadqiqotda asarda tasvirlangan iqlim o‘zgarishi, ekologik muammolar va insoniyatning global ekologik inqirozga munosabati o‘rganiladi. Muallif romandagi turli qahramonlar, jumladan, siyosatchilar, olimlar va oddiy insonlar orqali iqlim inqirozining murakkab jihatlarini ochib beradi. Maqolada badiiy tasvir, hikoya strategiyalari hamda kognitiv yondashuv orqali o‘quvchining ekologik ongini shakllantirish jarayoni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, badiiy adabiyot insoniyatning tabiat bilan munosabatlarini qayta ko‘rib chiqishga undaydi va ekologik mas’uliyatni oshirishga xizmat qiladi.