(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada frazeologizmlarning tasnifi, ma’no turlari, semantik hamda grammatik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Iboralarning so‘z birikmasi yoki gap shaklida qo‘llanishi, gap tarkibida ma’lum so‘z turkumi vazifasini bajarishi, sintaktik jihatdan bitta bo‘lak vazifasida namoyon bo‘lishi yoritiladi. O‘zbek tilidagi iboralar tuzilishiga ko‘ra komponentlarga ajratilib oʻrganiladi. Tahlil jarayonida “Ikki eshik orasi” romanida uchraydigan iboralar asos qilib olinadi.