(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi zoonimik komponentli maqol va matallarning lingvokulturologik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda hayvon nomlari ishtirok etgan paremiologik birliklarning milliy dunyoqarashni aks ettirishdagi roli, ularning semantik, pragmatik va madaniy funksiyalari yoritiladi. Shuningdek, ushbu birliklar orqali xalqning turmush tarzi, qadriyatlari, mentaliteti va axloqiy qarashlari qanday ifodalanishi ochib beriladi. Tahlil natijalari shuni ko‘rsatadiki, zoonimik birliklar har ikki tilda ham umumiy insoniy tajribani aks ettirgan holda, milliy xususiyatlar bilan boyitilgan.