(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada konseptlarning muhim belgisi ularning iyerarxik manzarasi ekanligi, yuqori darajada umumiy “metaqadriyat”, ya’ni “axloq” konsepti turishi, uning tarkibida jamiyat tomonidan maxsus qadrlanadigan yadro fazilatlar (halollik, adolat, vijdon va boshqalar) joylashishi ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, bu yadro fazilatlar, o‘z navbatida, subqadriyatlarga (masalan, halollik – rostgo‘ylik, poklik, mehnatsevarlik; adolat – haqqoniylik, tenglik, insoflilik) ajralishi maqolada o‘z aksini topgan.