(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida fizika fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning grafik tayyorgarligini rivojlantirish muammolari o‘rganilgan. Grafik savodxonlikni shakillantirishning nazariy asoslari, pedagogoki-shart-shroitlar hamda raqamli texnologiyalar, xususan MS Excel dasturidan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan . Tadqiqotda o‘quvchilarning grafik ko‘nikmalarini rivojlantirishning reroduktiv, produktiv va kreativ darajalari asosida metodik yondashuv ishlab chiqilgan. Tajriba sinov ishlari natijasida taklif etilgan metodikaning samaradorligi isbotlangan.