(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tadqiqot ishida koreys va o’zbek adabiy tilning fonetik xususiyatlari qanday me’yorlashtirilgani va oʻzbek tilidagi fonetik me’yorlarni rasmiylashtirish bilan taqqoslab, qaysi tilda bu jarayon kuchliroq va samaraliroq ekanligini, qaysi birida esa oʻzgarishga ochiqligini koʻrib chiqamiz. Shuningdek, ikkala tilda bu fonetik me’yorlarni qaysi muasassa belgilab, nazorat qilishligi haqida ham atroflicha to’xtalib o’tiladi.