(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola rasmiy-idoraviy hamda publitsistik uslublarning funksionallingvistik xususiyatlarini qiyosiy tahlil qilish va ularning zamonaviy kommunikatsiyadagi pragmatik o‘rnini aniqlashni maqsad qiladi. Tadqiqot metodologiyasi korpusga tayangan funksional stilistika, diskurs tahlili va janr-pragmatik yondashuv uyg‘unligiga asoslandi: normativ hujjatlar, tashkilot yozishmalari, ommaviy axborot matnlari hamda raqamli media xabarlari tanlab olinib, leksik-grammatik markerlar, sintaktik modellashuv va adresatga yo‘naltirilgan strategiyalar kodlandi. Ilmiy yangilik shundaki, rasmiylik va publitsistiklikning kesishish zonasi zamonaviy platformalardagi “gibrid” matnlar misolida tizimli ko‘rsatildi, standartlashuv va ekspressivlik o‘rtasidagi muvozanatni belgilovchi indikatorlar taklif qilindi. Natijalar amaliy jihatdan hujjatchilik madaniyati, institutsional kommunikatsiya va media matn tahriri uchun tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.