(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada “telba” va “dono” obrazlarining nazariy asoslari, ularning falsafiy ildizlari hamda badiiy tafakkurdagi o‘rni tahlil qilinadi. Sharq va G‘arb adabiyotida mazkur obrazlarning shakllanishi, evolyutsiyasi va poetik funksiyalari qiyosiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, Migel de Servantes hamda Erkin A’zam ijodi kontekstida telbalik va donolik kategoriyalarining badiiy talqini o‘rganiladi.