(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tili darslarida rubrik asosida baholashning talabalarning akademik natijalarini oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida an’anaviy baholash usullari ko‘pincha subyektivlik va shaffoflik yetishmasligi bilan xarakterlanadi. Rubrik asosida baholash esa aniq mezonlar orqali baholashni standartlashtiradi va talabalar uchun topshiriqlar tushunarli bo‘ladi. Maqolada rubrik asosida baholashning til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni, hamda konstruktiv feedbackning ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, rubrik asosida baholash talabalarning motivatsiyasini oshiradi, o‘z-o‘zini baholash ko‘nikmalarini rivojlantiradi va akademik natijalarga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolaning maqsadi – rubrik asosida baholashning nazariy asoslarini tahlil qilish va uning ingliz tili ta’limidagi samaradorligini aniqlashdan iborat.