(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Jon Miltonning “Yo‘qotilgan jannat” epik dostoni va Burhonuddin Rabg‘uziyning “Qisasi Rabg‘uziy” asarlaridagi demonologik va angelologik obrazlar – Shayton/Iblis, haydalgan farishtalar, Jibroil/Mikoil/Rafoyil kabi timsollar – qiyosiy-tipologik usulda tahlil qilinadi. Ikki asardagi yovuz va ezgu kuchlarning badiiy funksiyalari, diniy-mifologik ildizlari va insoniyat taqdiri bilan bog‘liq g‘oyaviy ahamiyati ochib beriladi.