(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanish savodxonligining nazariy asoslari, pedagogik ahamiyati va rivojlantirish mexanizmlari kompleks tahlil qilinadi. Shuningdek, SI savodxonligining tarkibiy ilmiy asosda tavsiflangan. Maqolada akademik halollikni mustahkamlash, axborot xavfsizligini ta’minlash hamda ongli va mas’uliyatli foydalanish madaniyatini shakllantirishning dolzarbligi asoslab berilgan.