(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada XIX asr o‘zbek mumtoz adabiyotining yirik vakillari Uvaysiy va Nodira ijodida ilohiy siymolar talqini tahlil qilinadi. Tadqiqotda Qo‘qon adabiy muhiti, tasavvufiy qarashlar hamda islomiy qadriyatlarning badiiy ifodasi yoritiladi. Shoiralar ijodida Alloh, payg‘ambarlar, avliyolar va tasavvuf pirlari obrazlari orqali insonning ruhiy kamoloti, iymon, sabr va ilohiy ishq g‘oyalari aks etganligi ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari o‘zbek mumtoz she’riyatida ayol ijodkorlar poetikasini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.