(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Arab tilining nafaqat diniy va madaniy, balki siyosiy, iqtisodiy hamda ilmiy ahamiyati ortib borayotgani ta’kidlanadi. Shu nuqtai nazardan, arab tilini o‘qitish metodikasi, o‘quv dasturlari vazamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash masalalari alohida e’tiborga olinadi. Maqolada mavjud muammolar sifatida o‘qituvchilarning malaka darajasi, darslik va o‘quv qo‘llanmalarining yetarli emasligi, til muhitining cheklanganligi va amaliy nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi kamchiliklar ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, talabalar motivatsiyasini oshirish, interaktiv usullardan foydalanish, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish orqali ta’lim sifatini yaxshilash yo‘llari taklif etiladi. Tadqiqot natijasida arab tilini samarali o‘qitish uchun kompleks yondashuv zarurligi, ya’ni nazariy bilim bilan birga amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish muhim ekani asoslab beriladi. Bundan tashqari, xalqaro tajribani o‘rganish va milliy ta’lim tizimiga moslashtirish masalalari ham muhim ahamiyat kasb etishi qayd etiladi.