(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘quv-tarbiyaviy faoliyat tushunchasining pedagogik mohiyati, uning tarkibiy tuzilmasi, asosiy komponentlari va zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘quv-tarbiyaviy faoliyat pedagogik jarayonning muhim tarkibiy qismi sifatida ko‘rib chiqilib, ta’lim va tarbiya jarayonining integratsiyasi asoslab berilgan. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuv, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, interaktiv metodlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar va raqamli ta’lim muhiti o‘quv-tarbiyaviy faoliyat samaradorligini oshiruvchi muhim omillar sifatida tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida o‘quvtarbiyaviy faoliyatni samarali tashkil etishning pedagogik shart-sharoitlari aniqlanib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim tizimida o‘quv-tarbiyaviy faoliyatni zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida takomillashtirishda muhim ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.