(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning bilimini baholashda yangi va standartlashgan tizim yaratish, yangi darsliklar asosida yozma ishlarni adolatli tashkil etish tamoyillarini amaliyotga joriy etish, yozma ishlarning ona tili o‘qitishdagi o‘rni, undan ko‘zlangan maqsadlarga erishishda o‘quvchilar bilan ishlash texnikalari, yangi darsliklar asosida yozma ishlarni tashkil etishning samarali usullari, yozma ishlarning mustaqil fikrlash ko‘nikmasini rivojlantirishdagi ta’siri haqida so‘z yuritiladi.