(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada pragmatonimlarning lingvokulturologik xususiyatlari keng qamrovli ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro determinizm, nomlash jarayonining kognitiv mexanizmlari, milliy mentalitetning pragmatonimlar shakllanishiga ta’siri, shuningdek, madaniy kodlarning semantik va pragmatik ifodalanish xususiyatlari yoritiladi. Bundan tashqari, globalizatsiya sharoitida yuzaga kelayotgan gibrid pragmatonimlar, ularning struktur-semantik transformatsiyasi va lingvokulturologik integratsiyasi ham tahlil qilinadi.