(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada neyro ta’lim asosida kognitiv jarayonlarni rivojlantirishning ilmiymetodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot diqqat, xotira va tafakkur kabi asosiy kognitiv funksiyalarni rivojlantirishda neyropedagogik yondashuvlarning ahamiyatini ochib beradi. Neyrofan va pedagogika integratsiyasi asosida o‘quvchilarning o‘rganish jarayonini optimallashtirish, individual xususiyatlarini hisobga olish va samarali ta’lim strategiyalarini ishlab chiqish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maqolada miya faoliyati, neyron aloqalar va ularning ta’lim jarayonidagi roli ilmiy nuqtai nazardan asoslab beriladi. Natijada, neyro ta’lim yondashuvlari orqali o‘quvchilarning kognitiv salohiyatini oshirish va ta’lim samaradorligini yaxshilash imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi