(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada nutq nuqsoniga ega bo‘lgan bolalar bilan olib boriladigan logopedik korrektsion ishlar jarayonida ota-onalarni faol jalb etishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda nutq buzilishlarini samarali bartaraf etishda oilaviy muhitning, ayniqsa otaonaning pedagogik va psixologik hamkorligining ahamiyati tahlil qilinadi. Ota-onalarning logopedik mashg‘ulotlarda ishtiroki bolada nutq rivojlanishini jadallashtirishi, motivatsiyani oshirishi hamda mashg‘ulotlar uzluksizligini ta’minlashi ilmiy asosda izohlanadi.