(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Muhammad Sodiq Qoshg‘ariyning “Odob as-solihin” asari va uning tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan. Asarda insonning kundalik hayotida zarur bo‘lgan axloqiy me’yorlar, odob-axloq qoidalari, muomala madaniyati keng bayon etilgan. Muallif tomonidan ilgari surilgan g‘oyalar yoshlarni barkamol, ma’naviy yetuk va axloqan pok inson qilib tarbiyalashda muhim ahamiyat kasb etadi. Shuningdek, asarning Sharq pedagogik merosidagi o‘rni va bugungi ta’lim-tarbiya jarayonidagi dolzarbligi tahlil qilingan.