(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida marketing strategiyalarining samaradorligini baholash mezonlari, ularning shakllanishi va amaliy qo‘llanilishiga oid nazariy hamda xorijiy tajribalar asosida tahliliy yondashuv bayon etilgan. Tadqiqotda ta’lim muassasalarida istiqbolli marketing strategiyalarini ishlab chiqish va joriy etishda jamoaviy boshqaruvning ahamiyati, shuningdek, samaradorlikni baholashda qo‘llaniladigan asosiy ko‘rsatkichlar (talabalar jalb etish darajasi, brend obro‘si, raqamli marketing metrikalari, moliyaviy natijalar va NPS indeksi) tizimli tarzda o‘rganilgan.