(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada kelajakda o‘quvchilar bilimini baholash jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalari va EGRA (Early Grade Reading Assessment) platformasining o‘zaro uyg‘unligi ilmiynazariy hamda metodik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda boshlang‘ich ta’lim bosqichida o‘quvchilarning o‘qish savodxonligi, tushunib o‘qish, tezkor fikrlash va individual rivojlanish ko‘rsatkichlarini baholashda raqamli vositalarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi tahliliy mexanizmlar yordamida o‘quv natijalarini tezkor diagnostika qilish, shaxsiylashtirilgan tavsiyalar ishlab chiqish hamda baholashning aniqligi va shaffofligini oshirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Maqolada EGRA platformasi va sun’iy intellekt integratsiyasi asosida ta’lim sifatini monitoring qilishning istiqbolli yo‘nalishlari ham ko‘rsatib o‘tiladi.