(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada hozirgi o‘zbek adabiy tilini o‘qitish jarayonida integrativ yondashuvning nazariy-metodologik va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Integrativ yondashuvning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni hamda talabalarning lingvistik kompetensiyasini rivojlantirishdagi didaktik ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘zbek adabiy tilini o‘qitishda fanlararo integratsiyani ta’minlash orqali ta’lim samaradorligini oshirishning pedagogik mexanizmlari va usullari haqida fikt yiritiladi.