(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning rivojlantirish va samaradorligini orttirishda jahon ilm-fani doirasida qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar, ularning mazmun-mohiyati haqida tadqiqotlar va izlanishlar olib borilgan. Pedagogik yondashuvlarning rivojlangan davlatlarda qanday qo‘llanishi, imkoniyatlari, qanday shart-sharoitlarda foydalanish kabi jarayonlar tahlil qilib o‘tilgan. Bu yondashuvlarni O‘zbekiston ta’lim tizimiga qo‘llash, o‘ziga xos bo‘lgan adaptatsion modelni ishlab chiqish haqidagi xulosa va takliflar ham berib borilgan.